Acoperișuri case - CELE MAI MARI PROBLEME ale acoperișurilor - Metrotile

Acoperișuri case – CELE MAI MARI PROBLEME ale acoperișurilor

Acoperișuri case – CELE MAI MARI PROBLEME ale acoperișurilor

Acoperișuri case – Care sunt cele mai mai probleme ale acoperișurilor? Ei bine, vremea severă poate afecta și chiar distruge acoperișurile vechi și nesigure. Specialiștii Metrotile te învață cum să verifici, în mod corect, siguranța acoperișului tău!

Cum pot influența anotimpurile acoperișul casei tale?

Iarna aduce adesea condiții meteorologice severe, atât ca intensitate a vântului, depuneri abundente de zăpadă, cât și mari diferențe de temperatură între zi și noapte. Astfel, acoperișurile caselor vechi suferă diferite probleme.

Vara și toamna ne întâlnim cu ploi abundente, manifestări meteorologice severe, cu furtuni violente și volum mare de precipitatii. Aceste probleme impun o deosebită. Trebuie să efectuezi periodic inspecția vizuală a acoperișului, pereților interiori și exteriori de sub învelitoare.

Acoperișuri case – Cum analizezi cele observate în interiorul și exteriorul casei și acoperișului?

Țigla metalică cu piatră naturală Metrotile
Țigla metalică cu piatră naturală Metrotile

Infiltrarea apei pe ultimul tavan de sub învelitoare indică faptul că există o deteriorare a acoperișului casei. Nu toate scurgerile sunt la fel de evidente cum crezi. Plimbă-te în interiorul casei și verifică petele umede unde pereții casei și tavanul se întâlnesc cu pereții exteriori.

Caută apoi în exteriorul casei, în zona unde ai văzut infiltrații în interior, deteriorări vizibile. Dacă găsești zone unde sunt urme de deteriorare a finisajelor exterioare, trebuie să faci următoarele verificări pentru acoperișul tău:

  • Sistemul de preluare ape pluviale, adică jgheaburile și burlanele, dacă au elemente desprinse, deformate sau fisurate de la îngheț – dezgheț.
  • Zona de sub streașină, respectiv sageacul clădirii, dacă are deteriorari vizibile.
  • Dacă iarna, în zona sageacului se formeaza țurțuri mari care coboară pe perete sau stau precum ciorchinii atârnați de jgheaburi, acolo ai o problemă de termoizolație interioară.

După vizualizarea problemelor de la sistemul de preluare ape pluviale, treci la verificarea vizuală a acoperișului. În funcție de tipul de acoperiș, verifică dacă nu sunt elemente de acoperiș deplasate, sau se văd fisuri sau spații neacoperite datorită deplasării elementelor de învelitoare.

În final, verifică la exterior și interior zonele de luminatoare sau ferestrele de mansardă, coșuri de fum, conducte de aerisire care ies prin acoperiș, panouri solare montate pe învelitoare, antene de satelit, etc.

Notează cele observate și urmarește, în perioada urmatoare, dacă petele reapar după o furtună puternică de vară sau după o perioadă cu zăpadă abundentă și fluctuații mari de temperatură zi/noapte.

Acoperișuri case – Țigla metalică cu piatră naturală Metrotile

Țigla metalică cu piatră naturală Metrotile
Țigla metalică cu piatră naturală Metrotile

Specialiștii Metrotile îți recomandă să acționezi ECONOMIC și în locul remedierilor care nu se vor opri niciodată, să decizi înlocuirea învelitorii cu o învelitoare nouă, dintr-un material de calitate. Un profil de acoperiș de calitate îți va asigura o casă sigură si etanșă la intemperii! În plus, va crește și valoarea proprietății tale, asigurand un aspect elegant. Casa ta merită cel mai bun acoperiș!

Noi îți recomandăm învelitorile cu Țigla metalică cu acoperie de piatră naturală Metrotile, care unesc tăria metalului de cea mai buna calitate cu rezistența excepțională a pietrei naturale. Țigla metalică Metrotile este disponibilă într-o paletă largă de culori și forme care să mulțumească orice gust.

Descoperă sistemele complete de învelitoare cu Țigla metalică cu acoperire de piatră naturală Metrotile, accesând următorul link: https://metrotile.com.ro/galerie-foto/

Oferă-i acoperișului casei tale un aspect deosebit și rezistență asupra celor mai aspre condiții meteorologice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *